Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

" Πάσα σάρξ χόρτος "

Εκκλησία του Χριστού! Αγία νύμφη του Κυρίου! Εσύ μέρα και νύχτα κλείνεις στοργικά στούς κόλπους σου όλα τα παιδιά σου, από τον ιεράρχη μέχρι τόν μοναχό και τον απλό πιστό, από τον άρχοντα μέχρι τον στρατιώτη και τον απλό πολίτη. Εσύ για όλους φροντίζεις και πάσχεις και για όλα τα αγαθά πρεσβεύεις:
"Υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου...
Υπέρ ευκρασίας αέρων, ευφορίας των καρπών της γής...
Υπέρ πλεόντων, οδοιπορούντων, νοσούντων καμνόντων, αιχμαλώτων...
Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης..."
Αλλά πόσο ένθερμα προσεύχεσαι και για την ανάπαυσι των κεκοιμημένων χριστιανών, με πόση ελπίδα και θάρρος και εμπιστοσύνη είναι διαποτισμένες οι προσευχές σου γι' αυτούς:
"Μνήσθητι, Κύριε, των επ' ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών ημών και πάντων των εν ευσεβεία και πίστει τελειωθέντων...Και κατασκήνωσον αυτούς...όπου η επισκοπή του προσώπου σου ευφραίνει πάντας τους απ' αιώνος αγίους σου..."
'Ολες αυτές οι προσευχές μαστιγώνουν αλύπητα τους αοράτους εχθρούς μας, που προσπαθούν να φράξουν το στόμα του ιερέως, του πρεσβευτού μας μπροστά στον Θεό, να τον σκοτίσουν, να τον παραλύσουν, να τον ποδοπατήσουν και να τον συνθλίψουν ακόμη. Αλλά συ
  " Κύριε, τα χείλη ημών ανοίξεις και το στόμα ημών αναγγελεί την αίνεσίν σου ".
Κάνε, Κύριε, να κηρύσσεται πάντοτε μεγαλόφωνα ο λόγος της αληθείας, της πίστεως, της ελπίδος και της αγάπης.
Αξίωσέ μας να κρατούμε πάντοτε και ενώπιον πάντων, σταθερά και τίμια, τα σύμβολα της πίστεως, χωρίς να προσβλέπουμε σε πρόσωπα ή εγκόσμιες τιμές. Διότι " πάσα σάρξ χόρτος και πάσα δόξα ανθρώπου ως άνθος χόρτου " (Ησ. 40, 6).

" Ο Ουρανός στη Γή "
του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη της Κρονστάνδης



Υάκινθος
 
 
 
 
 
 
" Γεύσασθε "
υπό  Ιωάννου Κλαδά
 ήχος πρώτος    
Δανιήλ  Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου