Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το αλάτι στην ζωή μας


Η ΛΗΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ
Το αλάτι είναι μια ζωτική ουσία για την επιβίωση ολων των ζωντανών πλασμάτων και ειδικά του ανθρώπου.
Το νερό και το αλάτι ρυθμίζει το περιεχόμενο του νερού στο σώμα μας. Το νερό ρυθμίζει το περιεχόμενο του νερού στο εσωτερικό των κυττάρων, καθαρίζοντας και αποβάλοντας τα τοξικά απόβλητα του κυτταρικού μεταβολισμού.
Το αλάτι αναγκάζει μια ποσότητα νερού να μείνει εξω από τα κύτταρα, εξισορροπόντας αυτήν την ποσότητα.
Υπάρχουν δύο ωκεανοί νερού στο σώμα μας. Ενας ωκεανός είναι μέσα στα κύτταρα και ο άλλος στο εξωτερικό τους.
Η καλή υγεία εξαρτάται από την λεπτή ισορροπία αυτών των δύο ωκεανών και η ισορροπία τους επιτυγχάνεται με το αλάτι. Το αραφινάριστο φυσικό αλάτι.
 Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό για να μπεί μέσα στα κυτταρα, τότε φιλτράρεται από τον αλατούχο ωκεανό και εκχύεται μέσα στα κύτταρα τα οποία καταπονούνται με την έλλειψη νερού. Αυτός είναι και ο λόγος που σε σοβαρή αφυδάτωση εμφανίζουμε οίδημα και κατακράτηση νερού.
Το σχήμα του σωματός μας είναι ετσι, ώστε το μέγεθος του ωκεανού που βρίσκεται εξω από τα κυτταρά μας, να διαστέλεται για να έχουμε την έξτρα ποσότητα νερού διαθέσιμη για φιλτράρισμα και επείγουσα έκχυση στα ζωτικά κύτταρα.
Ο εγκέφαλος δίνει εντολή για αύξηση της κατακράτησης του αλατιού και του νερού από τα νεφρά. Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζουμε οίδημα όταν δεν πίνουμε νερό.
Αρχικά η διαδικασία του φιλτραρίσματος και της μεταφοράς του στα κύτταρα, είναι πιο αποτελεσματική το βράδυ, όταν το σώμα βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Το συγκεντρωμένο νερό κυρίως στα πόδια, δεν χρειαζέται να ανταγωνιστεί την βαρύτητα, για να μπει στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν αυτή η εξάρτηση της διαδικασίας της επείγουσας ενυδάτωσης κάποιων κυττάρων συνεχιστεί για πολύ, τα πνευμόνια αρχίζουν να συσσωρεύουν υγρό κατά την διάρκεια της νύχτας, και η αναπνοή αρχίζει να δυσκολεύει. Αυτή η κατάσταση είναι απόροια της αφυδάτωσης.
Πάντως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε απότομα αρκετό νερό, αλλα να το αυξάνουμε σταδιακά, οσο αυξάνονται και τα ούρα μας.
Όταν πίνουμε αρκετό νερό για να καθαρίσουμε τα νεφρά μας, το κατακρατημένο αλάτι φεύγει και αυτό. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποβάλλουμε το οίδημα, πίνοντας περισσότερο νερό. Οχι διουρητικά, ΝΕΡΟ.
Οι άνθρωποι που έχουν εκτεταμένο οίδημα και αρχιζουν να έχουν ταχυκαρδίες με την παραμικρή προσπάθεια, η αύξηση της πρόσληψης του νερού θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και να σταματήσουμε το φυσικό αλάτι για 3 ημέρες. Το σώμα μας είναι σε μια κατάσταση να το κατακρατά. Το αλάτι έχει πολλες άλλες λειτουργίες, από το να ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα.
Εδώ είναι μερικές από τις ζωτικές λειτουργίες του αλατιού.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την εξαγωγή της υπερβολικής οξύτητας από τα κύτταρα στο σώμα, ιδίως των εγκεφαλικών κυττάρων.
  • Το αλάτι είναι βασικό στο να εξισορροπεί τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό, για την παραγωγή της υδροηλεκτρικης ενέργειας σε όλα τα κύτταρα του σώματος.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων και την διαδικασία της πληροφόρησης, κατά την διάρκεια οπου ο εγκέφαλος εργάζεται, από την στιγμη της σύλληψης εως τον θάνατο.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την απορρόφηση των τροφων μέσω της εντερικής οδού.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για τον καθαρισμό των πνευμόνων από τις βλένες και τα κολλημμένα φλέγματα, ιδιαίτερα στο άσθμα και την κυστική ίνωση.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την αποσυμφόρηση των βλενογόνων και την καταρροή.
  • Το αλάτι είναι ισχυρό αντισταμινικό.
  • Το αλάτι είναι βασικό για την πρόληψη από τις κράμπες.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την πρόληψη της σιελορροής, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας βγαίνει εξω από το στομα.
  • Το αλάτι είναι απαραίτητο για την κατασκευή των οστών. Η οστεοπόρωση κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε έλλειψη αλατιού και νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου