Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

"Πετρέλαιο"

πηγή: blog Αμέθυστος

Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια

«Είμαστε εδώ στο Αιγαίο γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν είναι και δικά μας»
Αυτό το σαφέστατο μήνυμα στέλνουν οι Τούρκοι στους εκπροσώπους των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών που θα βρίσκονται για συνέδριο στην Αθήνα 28 και 29 Μαρτίου, βγάζοντας από χθες στο Βόρειο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως και τις 29 Μάρτη το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».

Ήδη από χθες τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής αντιτορπιλικά και φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα λιμάνια Λέσβου και Λήμνου ενώ οι κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παρακολουθούνται συνεχώς από 2 περιπολικά του λιμενικού.

Δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο οι Τούρκοι να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους βγάζοντας στο Βόρειο Αιγαίο και για προστασία του «Πίρι Ρέις» δύο δικές τους πυραυλάκατους και μια φρεγάτα δίνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως τα άκρα για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.

Η έξοδος του «Πίρι Ρέις» είναι στοχευμένη καθώς οι έρευνες του θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μάρτη, ημερομηνία που λήγει το διήμερο διεθνές συνέδριο του Εκόνομιστ για την ενέργεια που θα γίνει την Αθήνα.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασία σε θέματα ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που θα αφορά όμως θαλάσσια περιοχή που την ίδια μέρα θα κάνουν έρευνες οι Τούρκοι με το «Πίρι Ρέις».

Το μήνυμα της Άγκυρας είναι σαφέστατο και θέλει να δείξει ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των τριών κρατών είναι άκυρη αφού γίνεται για περιοχή και δικού της ενδιαφέροντος.

Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Άγκυρα: Η αγωνία της να προκαλέσει και… οι επενδύσεις

«Λύσσαξε» η Άγκυρα αφού έχει διαπιστώσει ότι η Ελλάδα – ορθώς – δεν «τσιμπάει» και δεν παίζει το «παιχνίδι»της έντασης που ο πονηρός γείτονας επιδιώκει, διαβιβάζοντας εμμέσως το μήνυμα ότι αν θέλει φασαρίες στα ελληνοτουρκικά θα το κάνει με πιο «αντρίκιο» τρόπο καταβάλλοντας και κόστος, όχι με τη γνωστή τακτική των… ενοίκων ενός κοτετσιού!

Σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης, εισήλθε σήμερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σε συνεννόηση με το Λιμενικό Σώμα, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.


Η αναφορά του Λιμενικού Σώματος σε απλά ελληνικά στέλνει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της Αθήνας ότι η «από δω» πρόθεση είναι να αποφευχθεί η ένταση και κάθε είδους κλιμάκωση. Άρα, όπως χαρακτηριστικά διευκρινίζεται, ότι γίνει απλώς θα βαρύνει τους «από κει»… Τα υπόλοιπα τα έχουμε αναφέρει: Εάν θεωρήσουν πρέπον να «ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου», θα αντιληφθούν ότι ακόμα και οι «νταβατζήδες» έρχεται η ώρα που τρώνε ξύλο. Ενίοτε τουλάχιστον…

Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να γίνουν παραστάσεις προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Όχι ότι κανείς πιστεύει ότι θα φέρουν αποτελέσματα, αλλά επειδή πρέπει για τυπικούς λόγους να καταγραφεί η ελληνική αντίδραση.

Κατά τα άλλα κάποιοι άλλοι από την τελούσα σε αφασία πλειοψηφία, σχεδόν παρακαλούν του Τούρκους να επενδύσουν στην Ελλάδα, ακόμα και αγοράζοντας γη…

Οι φίλοι μας οι γείτονες θέλουν όμως τα λιμάνια, μην τύχει και γίνει κανένα… μπέρδεμα και δεν μπορούν να «φυτέψουν» πράκτορες και στελέχη των υποβρυχίων καταστροφών στις εταιρίες τους επιτόπου, ώστε να προβούν στα δέοντα ώστε να μη φθάσει ποτέ ο Στόλος στον προορισμό του…

Δεν είναι όμως ο ΔΡ. Χακάν Φιντάν της ΜΙΤ έξυπνος, κάποιοι άλλοι από την από εδώ πλευρά τον κάνουν να φαίνεται…

www.defence-point.gr

Πηγή : Greek National Pride

Οι Άγγλοι δεν μπορούν να κρύψουν την αγάπη τους για τους Έλληνες…

Πηγή: www.olympia.gr

Δεν θέλω να φανταστώ τι θα έγραφαν οι Ελληναράδες Πατριωτικότεροι Πατριώτες , ΑΝ αυτές οι διαφημίσεις ήταν για κάποιο Γερμανικό περιοδικό και είχαν γεμίσει τα Γερμανικά τρένα…

Ευτυχώς (για τους Ναζί…) που αυτές οι ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ πινακίδες η επιγραφή ”Most Germans own a second property. It’s called Greece.” βρίσκονται σε ΟΛΑ τα Αγγλικά τρένα και “Διαφημίζουν” ένα αγγλικό περιοδικό το Spectator…











Θα έπρεπε ίσως , άν όχι το επίσημο κράτος, κάποιος Ελληνικός οργανισμός (π.χ ο ΕΟΤ) να κάνει ΑΓΩΓΗ στο περιοδικό για Συκοφαντική Δυσφήμιση …
Είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι η χώρα θα αποσπάσει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ποσό από τους ΑΙΣΧΡΟΥΣ τύπους που αυτοαποκαλούνται “διαφημιστές” , και συγχρόνως θα έδινε το μήνυμα ότι πλακίτσες , αστειάκια , και εξευτελισμός εις βάρος μίας χώρας δεν μπορεί να γίνεται ατιμωριτί
Βλέποντας αυτές τις “διαφημίσεις” μου γεννάται άλλη μία απορία: Οι διπλωμάτες μας στην Αγγλία (και στις λοιπές χώρες γενικά…) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ το τι γίνεται και πράττεται υπέρ η κατά της χώρας μας εκεί όπου τους έχουμε στείλει (ακριβοπληρώνοντας τους…) , ή κάνουν την ζωή τους ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ για τα πάντα;;























Έχουν κάνει ΚΑΤΙ (μια διαμαρτυρία έστω…) για να ΚΑΤΕΒΟΥΝ αυτές οι πινακίδες από τα Αγγλικά τρένα ή ακόμα οι χρήστες των τρένων βλέπουν τον εξευτελισμό της Ελλάδας και χαμογελούν ;;;
Το Υπ. Εξωτερικών θα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να δράσει…
Αν συνεχισθεί αυτή η αδιαφορία , ας μήν παραξενευτεί κανείς που ο τουρισμός θα μειωθεί φέτος τόσο , όσο καμία προηγούμενη χρονιά…

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ --- ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.250 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟΣ.. 150.000 Δ.Υ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....ΤΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Λαγκάρντ: Ναι στις θυσίες σε υγεία και παιδεία για να ορθοποδήσει η χώρα

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΝΤΕΣ??


Νέα εντολή Λαγκάρντ...Να διαλυθεί η ΠΑΙΔΕΙΑ και η ΥΓΕΙΑ για να "ορθοποδήσει" η χώρα...
Στην οικονομική κρίση, που ταλανίζει την ευρωζώνη γενικότερα και την Ελλάδα ειδικότερα, αναφέρθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC 7.30 Report, υπογραμμίζοντας ότι «για να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν επώδυνα μέτρα, με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη τόσο σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό».

Με άλλα λόγια, όπως είπε, απαιτείται «πολιτική και κοινωνική αποδοχή, στήριξη των εφαρμοζόμενων μέτρων, προκειμένου να καταστεί η χώρα πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνειδητή στάση εκ μέρους των ιθυνόντων να βάλουν σε μία τάξη τα δημόσια οικονομικά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς αναμένετε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με τον κατώτατο μισθό να μειώνεται 22%, συνακόλουθα να μειώνεται η ζήτηση και συνεπώς να μειώνονται οι εισφορές και τα έσοδα για το κράτος», η κ. Λαγκάρντ απαντά ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα για ...αύξηση των εσόδων του κράτους από την είσπραξη φόρων (σ.σ. πάταξη φοροδιαφυγής)», ενώ, σε σύγκριση με τον κατώτατο μισθό άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρει ότι στην Ελλάδα «είναι μεγαλύτερος κατά 50% απ' ό,τι στην Πορτογαλία, 17% απ' ό,τι στην Ισπανία και πολλαπλάσιος απ' ό,τι σε άλλες χώρες όπως η Κροατία», καταλήγοντας ότι η λύση βρίσκεται στην «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Σε άλλο σημείο που ο δημοσιογράφος εκφράζει την ανησυχία για «εκδήλωση σοβαρών κοινωνικών αναταραχών με την επιπλέον μείωση του κατώτατου μισθού και την περικοπή δαπανών στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της παιδείας», η κ. Λαγκάρντ εξηγεί ότι «είναι απαραίτητο να καταλάβουν όλοι και να αποδεχθούν τις θυσίες που πρέπει να γίνουν, για να ορθοποδήσει η χώρα και να μπορεί στο μέλλον να απεξαρτηθεί από την οικονομική συνδρομή των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ».

Σε ερώτηση εάν θα ήταν πιο απλό να είχε η Ελλάδα το δικό της νόμισμα, την αξία του οποίου θα υποτιμούσε, ώστε να βγει από την κρίση, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξηγεί ότι«όπως και στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μπορούν οι χώρες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προχωρήσουν σε υποτίμηση, τρόπον τινά, με το να μειώσουν το εργασιακό κόστος».

Σχολιάζει, επίσης ότι το ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο αποτελεί «δυνατό νόμισμα και η ευρωζώνη ισχυροποιείται διαρκώς μέσω της θέσπισης νέων κανονισμών και δομών», ενώ στο θέμα της «έλλειψης εμπιστοσύνης και πολιτικής βούλησης στην ΕΕ, ως βασική αιτία της παρούσας δεινής οικονομικής κατάστασης», αναφέρει ότι «πολιτική βούληση και αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων θα πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτο συγχρονισμό».

Τέλος, αναφερόμενη την οικονομική κατάσταση της Αυστραλίας χαρακτηρίζει «ευλογία» τα αυστραλιανά οικονομικά νούμερα, τα «χαμηλότατα επίπεδα ανεργίας» και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη για το 2012, ενώ αναφέρει ότι εφόσον θεσμοθετηθεί το απαραίτητο τείχος "πυροπροστασίας" ενάντια στην κρίση εκ μέρους των εμπλεκομένων κρατών, το ΔΝΤ «δεν χρειάζεται επιπλέον οικονομική ενίσχυση για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες απαιτήσεις και ανάγκες δανεισμού» δηλώνοντας «ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον».
πηγή lalipouli





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου