Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

"Αλήθεια"

 

Γνωρίζοντας τον Θεό αποκτάμε και μια γνώση των ουρανίων ορίων. Μπαίνοντας μέσα στην αλήθειά Του, μαθαίνουμε και ποιά πρέπει να είναι η σχέση μας μαζί Του. 'Οταν μας λέει για παράδειγμα, " 'Ο,τι σπέρνει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει ", καταλαβαίνουμε αμέσως ότι ή θα προσανατολίσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με το δικό  Του λόγο, ή θα εξακολουθήσουμε να θερίζουμε πληγές κι αποτυχίες, σπέρνοντας με τον τρόπο που θέλουμε εμείς.
Η γνωριμία μας με τον λόγο του Θεού και η εφαρμογή του, μας οδηγεί σε μιά υψηλότερη και καλύτερη ποιότητας ζωή (Ψαλμός 119:3,45).
Ο σατανάς είναι ο μεγαλύτερος διαστροφέας της αλήθειας. Δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε πώς παραπλάνησε την Εύα στον Παράδεισο, σπέρνοντας της αμφιβολίες για την αλήθεια του Θεού και παρακινώντας την να καταπατήσει τα όρια που είχε θέσει ο Θεός. Οι συνέπειες, όπως ξέρουμε, ήταν καταστροφικές. Στην αλήθεια υπάρχει πάντοτε ασφάλεια, είτε είναι η αλήθεια για το Θεό, είτε είναι η αλήθεια για τον εαυτό μας. Πολλοί άνθρωποι ζούν μέσα σε ταραχή και σε σύγχυση, επειδή προσπαθούν να ζήσουν έξω από τα όριά τους. 'Η δεν μπορούν ν' αποδεχτούν την αλήθεια για τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους ή δεν τολμούν να την εκφράσουν. Κι όμως η ειλικρινής αποδοχή αυτού που είναι ο καθένας, σημαίνει ολοκληρωμένη προσωπικότητα και αρμονική εσωτερική ζωή, πράγματα που χαρακτηρίζουν έναν, σύμφωνα με τη Γραφή, πνευματικό άνθρωπο.

Από το βιβλίο "'Ορια ζωής"
των Dr. Henry Cloud & Dr.John Townsend


 

Υάκινθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου