Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο νόμος της αγάπης

Στη ζωή δίκαιο έχει πάντα εκείνος, που στηρίζεται όχι στη λογική και τον κοινό νού, αλλά μονάχα στόν υπέρτατο νόμο, το νόμο της αγάπης.
'Ολοι οι άλλοι νόμοι δεν είναι τίποτα μπροστά στην αγάπη, η οποία οδηγεί τις καρδιές, αλλά " κινεί τόν ήλιο και τα άλλα άστρα ". Ζεί όποιος έχει μέσα του το νόμο τούτο, μα εκείνος που καθοδηγείται μόνο από τη φιλοσοφία, την πολιτική ή τη λογική πεθαίνει.
Η πίστη πηγάζει από την αγάπη κι η αγάπη από την θέαση και την θεωρία. Είναι αδύνατο να μη αγαπάμε τον Χριστό.
'Αν τον βλέπαμε τώρα, δεν θα ξεκολλούσαμε απ' Αυτόν τα μάτια μας, θα Τον "ακούαμε με χαρά", θα συνωθούμασταν γύρω Του, όπως συνωθούνταν γύρω του τα πλήθη, σύμφωνα με την διήγηση των Ευαγγελίων. Ανάγκη μόνο να μη αντιστεκόμαστε σ' Αυτόν και να αφοσιωθούμε στήν θέαση της μορφής του - μέσα στο Ευαγγέλιο, στούς Αγίους, μέσα στην Εκκλησία - κι Αυτός θα αιχμαλωτίσει την καρδιά μας.

-Γιατί έχει τόση σημασία η ανάγνωση των βίων των αγίων;

-Γιατί μέσα στό ατέλειωτο φάσμα των δρόμων, που οδηγούν στόν Θεό και που αποκαλύπτονται στούς διαφόρους βίους, μπορούμε να βρούμε τόν δικό μας δρόμο, να αντλήσουμε βοήθεια και να βρούμε ένδειξη και οδηγία, πώς από τους λαβύρινθους, της συγχυσμένης ανθρώπινης αμαρτωλότητας, να βγούμε στόν δρόμο πρός το φώς.[...]

Από το βιβλίο " Πνευματικά κεφάλαια "
του Πρεσβ. Αλεξάνδρου Ελτσιανίνωφ


 
Andre Rieu - Ave Maria 
 
 
Υάκινθος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου