Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

" Ειρήνη πάσι "


"Εν ειρήνη του Κυρίου δεηθώμεν".
" Ειρήνη πάσι".
Πολύ συχνά ακούμε στο ναό εκφωνήσεις και ευχές που μιλούν για την ειρήνη. Μας υπενθυμίζουν ότι βρισκόμαστε στόν οίκο του Θεού της ειρήνης και ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι το βασίλειο της ειρήνης. Γι' αυτό πρέπει κάθε πιστός να βιώνη την ειρήνη στίς σχέσεις του πρός τον Θεό, πρός τους ανθρώπους και πρός τόν ίδιο τόν εαυτό του. Πρός τον Θεό, με την διαρκή μετάνοια και την τήρησι των εντολών Του. Πρός τους ανθρώπους, με την αγάπη, την υπομονή, την πραότητα, την ανοχή, την ευσπλαγχνία. Και πρός τόν εαυτό του, με την υπακοή στην φωνή της συνειδήσεώς του. Ας θυμώμαστε πάντοτε τη συμβουλή του Αποστόλου: " Ειρήνην διώκετε μετά πάντων, και τον αγιασμόν, ού χωρίς ουδείς όψεται τόν Κύριον" (Εβρ. 12.14).
'Οταν αντιληφθής ότι, με αφορμή κάποιο πάθος, φυγαδεύτηκε από την καρδιά σου η ειρήνη και σε κυρίευσε νευρικότης και ταραχή, μην επιτρέψης αυτή η φλόγα να σε κατακαύσει. Πίστεψε ότι η ταραχή της καρδιά σου είναι έργο του εχθρού. Και να μήν ξεχνάς ποτέ ότι ο εχθρός πολύ συχνά παίρνει αφορμή γι' αυτό από το γεμάτο στομάχι σου.
Προσευχήσου με θερμότητα, και τότε " η ειρήνη του Θεού, η υπερέχουσα πάντα νούν, φρουρήσει την καρδίαν σου και τα νοήματά σου εν Χριστώ Ιησού "(Φιλιπ.4,7).

Από το βιβλίο " Ο Ουρανός στη Γή "
του Αγίου Πατρός ημών Ιωάννου της Κρονστάνδης


 
релакс Шопен красивая, успокаивающая музыка
 
"Ο Ουρανός στη Γή "
'Ενα πανέμορφο βίντεο
γεμάτο ειρήνη
 
 
Υάκινθος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου