Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Τον Κύριον υμνείτε

πηγή : ADONTES

πηγή: Μνήμες - Αλησμόνητες Πατρίδες


Οι τρεις παίδες εν Καμίνω

Η σκηνή είναι μια από τις ελάχιστες κατά τις οποίες η θεματολογία τους αντλείται από την Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται, ίσως, για την πλέον καλά διατηρούμενη τοιχογραφία και ίσως μια από τα καλύτερες του αγνώστου καλλιτέχνη.
Οι τρεις παίδες λοιπόν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το Ναβουχοδονόσορα και ρίχτηκαν στο καμίνι της φωτιάς. Όμως ο άγγελος Κυρίου τους προστατεύει απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του μεταβάλλοντας μάλιστα το πυρ σε δροσιά.
Στην υπέροχη αυτή αγιογραφία εμφανώς οι νέοι υμνούν και δοξολογούν τον Θεό με τα πρόσωπά τους να λάμπουν από τη ευλογία Του.
Ο καλλιτέχνης, επίσης, τους τοποθετεί κατ’ ενώπιον μέσα στην φωτιά μέχρι και τη μέση τους… και όχι όπως είναι το σύνηθες, δηλαδή τον ένα στη στάση αυτή και τους άλλους δυο γυρισμένους ελαφρώς πλαγίως και σε στάση προσευχής…
Επίσης φέρουν το φωτοστέφανο της δόξης και είναι ενδεδυμένοι με ανατολικά ποικιλόμορφα ενδύματα και όχι με φουστανέλας και στενοβράκια ή επί της κεφαλής μικρά κόκκινα καλπάκια με τιάρας κατά το «συν τοις σαραβάοις αυτών και τιάραις» «Δανιήλ» γ 21

Κώστας Νίγδελης

Ευλογείτε πάντα τα έργα Κυρίου τον Κύριον'
υμνείτε και υπερυψούτε αυτόν εις τους αιώνας

****

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!
πηγή: ADONTES


To μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού μας, εμπνέει, χαροποιεί, συγκλονίζει ακόμη και τους αλλόθρησκους.
Σας παρουσιάζουμε ένα εκπληκτικό βίντεο από το αραβικό δορυφορικό κανάλι SAT 7.
Προβάλλεται η αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία ορθοδόξων σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Βηρυτού στο Λίβανο οι οποίοι ανήμερα το Πάσχα σηκωνόταν ένας - ένας όρθιος και τραγουδούσαν το Χριστός Ανέστη και μάλιστα και στα Ελληνικά!!!

Θυμίζουμε ότι ο Λίβανος επί χρόνια μαστιζόταν από αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο και συγκρούσεις μεταξύ θρησκευτικών ομάδων.
Ας σκεφτούμε: στην Ορθόδοξη Ελλάδα πόσοι από εμάς θα μπορούσαν να κάνουν δημόσια το ίδιο;
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το RomfeaTv:
Χρόνια Πολλά από τον Υάκινθο









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου